De Bedste Varmekilder Til Hus

Billede: Pixabay

Det er så godt som umuligt at give et definitivt svar på, hvad den bedste kilde til varme i et hus er. Der findes nemlig flere forskellige muligheder, der hver har sine fordele og ulemper. Vi gennemgår nogle af de forskellige muligheder herunder.

Overblik: Varmekilder til huset

Fjernvarme

Fjernvarme er den kilde, der er mest bæredygtig og billigst i drift. Det er også den klart mest populære form for varme, hvor hele 60% af den danske befolkning har fjernvarme. Det kræver dog, at man er tilsluttet fjernvarme-netværket, hvilket ikke alle er og kan.

Jordvarme

Jordvarme er en effektiv løsning, men også en meget dyr løøsning. Eksempelvis koster det hele 10.800 kroner om året at opvarme en bolig på 140 kvadratmeter.

Solfangere

Solfangere er blevet mere og mere populære, hvor du bruger solens stråler til at opfange energien. De fleste bruger det kun som et supplement til en anden varmekilde, hvor de kan give en meget god økonomisk.

Træpillefyr

Et træpillefyr er lidt ligesom et oliefyr, ihvertfald i funktionen. I bund og grund opvarmer du dit hus ved at fyre træpiller af. Det er lidt en besværlig løsning, der både kræver opbevaring af træpiller og opfyldning af fyret. Herudover bliver det også kun dyrere og dyrere at bruge træpillefyr, da der kommer flere afgifter på i fremtiden.

Relaterede Indlæg