Billede: Pixabay, acandraja
Det vigtigste element i æblevin er naturligvis æbler. Disse kan du vælge at købe eller tage dem fra din egen have, hvis du har et træ eller to. Det er vigtigt, at du tjekker æblerne, fjerner eventuelle stødte steder og vasker dem. Så bliver vinen bedst.
Følgende opskrift og fremgangsmetode er til en stor potion, men du kan altid justere selv.
Hvad du skal bruge:
- 12-15 kg æbler.
- De bedste æbler er madæbler, fordi der er meget smag i dem. Har du ikke det, kan du også sagtens bruge almindelige spiseæbler.
- 4 kg sukker.
- Det kan være, du skal bruge mere. Det kommer an på, hvor sure dine æbler er og hvor sød, du vil have, at vinen skal være.
- 25 g citronsyre.
- 50 g gær.
- 20 liter vand.
- Saftpresser eller klæde.
- Flasker (evt. genrbugsflasker)
- 2 vinballoner (25 liter).
- Vinen skal over i en anden flaske for at fjerne evt. bundfald.
- Denne proces skal ske to gange.
- Tålmodighed
- Det er ikke noget, der bliver til vin fra den ene dag til den anden. Det tager faktisk op til 12 uger, før du har været hele gæringsprocessen igennem. Du kan dog tage små smagsprøver undervejs for at finde ud af, om vinen skal stå længere tid eller om den er klar.
Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til dette tekstindlæg. Perlen Odense forhandler blandt andet vielsesringe. Det gør hverken til eller fra, men det er information, du bør vide.