Hvordan Fjerner Man Flisepest?

Billede: Pixabay

Du kommer ikke udenom at skulle bruge noget knofedt, når du skal fjerne flisepest. Men der er nogle metoder til, hvordan du fjerner flisepest, der er nemmere end andre.

Du skal bruge en terrassevasker, der skal være monteret på en højtryksrenser, når du skal fjerne flisepest. Her spuler og vasker du simpelthen flisepesten væk, uden du behøver anvende nogen form for kemi.

Hvad er flisepest?

Bare rolig, navnet lyder mere dramatisk, end det egentligt er. Flisepest er en svamp, der lever i symbiose med grønne alger. Du ser dermed lavsvampen ovenpå fliserne i form af pletter. 

Svampen lever af vandt fra luften, hvilket gør, at den har gode vilkår i et fugtigt klima. Ironisk nok var udledningn af svovldioxid tidligere med til at mindske mængden af flisepest, men i takt med reduktionen af den svovldioxid har flisepesten fået bedre kår.

Hvor fugtigt der er det i området omkring dine fliser, har meget at sige. Har du for eksempel træer eller buske, der skygger for fliserne, kan det være medvirkende til, at du får større problemer med flisepest, end hvad du ellers burde.

Når du har fjernet flisepesten fra din terrasse, er det vigtigt, at du skyller fliserne og finpudser dem. Derefter skal du sprøjte fliserne med et algemiddel, inden du behandler fliserne med en form for imprægnering, der holder på algemidlet, samtidig med at det gør det svært for flisepesten at komme igen.

Hvis dine fliser er placeret et sted med høj fugtighed og i mørke omgivelser, så skal du være opmærksom på, at kampen mod flisepest er en løbende kamp, som kræver, at du løbende behandler dine fliser og fjerner flisepesten, inden den spreder sig.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af smart elektronik, heriblandt et sjovt segboard til ungerne, eller måske en ny trafikalarm til bilen. AvXpertens webshop har det meste når det gælder dagligdags elektronik, besøg deres webshop og find elektronik til dine behov idag.

Relaterede Indlæg