Hvad Skal Man Bruge For At Hækle?

Billede: Surene Palvie

At hækle er for alvor blevet det nye sort. Rigtig mange unge kvinder har fundet ud af, at det er en fantastisk afslappende og afstressende aktivitet at hækle. Det er både et godt alternativ til at se fjernsyn, og det kan også sagtens være en social aktivitet, hvor man hækler sammen med en gruppe, udvalgte veninder eller lignende. 

Hvad skal man bruge for at hækle? For at hækle skal de bruge en hæklenål, et bomuldsgarn og en strikkeopskrift. Dette er den billigste og nemmeste måde at komme i gang med at hækle på, hvis man er nybegynder. Vælg gerne en simpel opskrift, hvis du er helt grøn på området. 

Mange vælger at starte ud med at hækle karklude. Karklude er et rigtig godt begynderprojekt, hvor man har rig mulighed for at få de mere basale teknikker på plads. Senere kan du begynde på mere indviklede ting som bamser og trøjer. 

Du bør også starte med at hækle i bomuldsgarn. Bomuldsgarn trævler ikke særlig meget. Nærmere bestemt kan du med fordel vælge en garn, der er let at arbejde med og som kan vaskes ved høje temperaturer. 

Du kan se en masse videoer, hvor du bliver vist, hvordan man hækler. Det ser måske svært ud, men man får lynhurtigt styr på de basale principper og grundteknikken. 

Relaterede Indlæg