Hvordan Renser Man Sølv?

Billede: Billede af pony_up fra Pixabay

Der findes rigtig mange fif og metoder, til at rense sølv og man kan sikkert også godt købe sig fattig, i alle de ting man kan gøre det med. Men det kan faktisk gøres både billigt og simpelt. 

Det mest enkle og bedste metode at rense på, er en simpel fiberklud, eller en pudseklud som man kan købe i stort set alle guldsmedforretninger. Hvis det for eksempel er et sølv charm, så kan man få den rigtig fin, ved at ligge kluden på et bord og så gnubbe charmen imod. Hvis det er en kæde, så kan man holde kæden foroven og så kører kluden ligeså stille og roligt igennem fra den ene ende til den anden.

Man kan også få sølvrens i væskeform, som også kan købes i guldsmedeforretninger. Det er super smart til små ting eller smykker hvor kluden ikke kan komme  ind. Det man gør, er at dyppe smykket ned i væsken i cirka 10 sekunder og så skyller man det grundigt under koldt vand. For at tørre det bedst muligt, kan man bruge en hårtørre så det bliver ordentligt tørt. Hvis smykket ikke bliver det, så kan det hurtigt anløbe igen og så skal man igen pudse det.

Man kan også få pudsecreme, som er super god til blandt andet sølvtøj eller sølv sparebøsser. Man tager en lille stykke papir og dypper i cremen og så gnubber man det godt på for eksempel sparebøssen. Cremen skal bare tørres af, man skal ikke skylle eller andet.

Så er det bare i gang med pudsearbejdet!

Sidens tekst er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis Julie Sandlau eller utallige andre gode varer.

Relaterede Indlæg