Hvis du har købt liiiidt for meget ost, hvilket kan ske for selv den bedste, har vi heldigvis gode nyheder til dig.
Udvalgte oste kan nemlig sagtens fryses ned, og nydes på et andet tidspunkt.
Typisk gælder dette samtlige skæreoste med minimum 25% fedtindhold.
Sådan fryser du din ost:
Når du fryser en stor ost, kan det muligvis være en fordel at dele den til mindre stykker.
Jo større osten er, jo nemmere vil den nemlig have ved at smuldre når du optøger den.
Ligesom med mange andre madvarer, vil du højst sandsynligt også opleve at din ost mister smag når du optøger den igen.
Dette skyldes at ostens celler teknisk sæt stopper, og dette kan få smagen til at virke mere neutral og "vandet" når du fryser og optøger den igen.
Det er dog stadig en bedre løsning en blot at smide osten ud, og fx hvis du bruger den til toast, er det stadig en utrolig lækker løsning.
Dette blogindlæg er bragt og udgivet i samarbejde med avxperten. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis bestille værktøjskasse. Når indhold tilgodeser avxperten, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.