Hvordan Fjerner Man En Tæge? Her Er Den Bedste Metode

Billede: Pixabay

Når du bliver bidt af en tæge eller flåt, så gælder det om, at du får fjernet den hurtigst muligt, da det kan medføre infektioner. Du fjerner bedst muligt en tæge ved at bruge en pincet. Her skal du gerne have hele tægen ud - også dens hoved, som oftest er det, der kan sidde fast.

Du skal derfor forsøge at få fat i tægen helt nede ved hovedet, når for forsøger at fjerne den med en pincet. Det er tægens krop, der kan smitte dig med borrelia, mens hovedet, hvis du ikke får det fjernet, kan give lokal irritaiton.

Pincet eller speciel flåtfjernet

En tæge er også det, som man kalder for en flåt. Udover en pincet så kan du også bruge en speciel flåtfjerner, der er designet til netop at fjernet tæger.

I princippet kan du også fjerne tæger ved at bruge neglene, men dette er dog ikke uden risiko for, at du kommer til at efterlade en del af tægens krop og derned øger risikoen for en infektion.

Uanset hvilken metode du anvender, så er det vigtigt, at du tager fat om tægen så langt nede ved hovedet, som det er muligt for dig.

Når du trækker i den, skal du trække langsomt og sejt - og blive ved med det, indtil tægen har sluppet og er trukket ud.

Hvis du laver hurtige eller vilde ryk, risikerer du, at du ikke får den trukket ud, uden dele af den stadig sidder inde i såret. Sker det, kan det stadig give infektioner.

Kan du ikke selv trække tægen ud, eller er du usikker på, om du har fået det hele ud, så anbefales det, at du opsøger egen læge.

Tak til avXperten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et hav af elektroniske produkter som fx en negativ scanner, bluetooth headsets, gaming tastaturer og meget, meget mere i avXpertens store online udvalg. 

Relaterede Indlæg