Hvordan Fjerner Man Vorter?

For det meste kan du fjerne vorter derhjemmefra, hvor du selv kan stå for behandlingen og fjernelsen af vorter. Du fjerner i de fleste tilfælde vorter med produkter købt i håndkøbet eller på apoteket, uden du behøver have din egen læge med ind over det.

Hvordan du fjerner vorter, afhænger af hvor på kroppen du har fået den. Enkelte typer kan kræve lægebehandling, men de mest hyppige vorter, som på hænder og fødder, kan du selv fjerne i fred og ro derhjemme med præparater fra dit apotek.

Sådan fjerner du vorter

 Vorter er smitsomme, så hvis du ikke får behandlet og fjernet dem, så kan de sprede sig til andre steder af din krop eller smitte andre af dem, som du er tæt på. Behandlingen af dem skal derfor igangsættes, så snart du ser dem. 

Behandler du ikke dine vorter med det samme, så kan det blive mere svært at komme af med dem sidenhen, da det er lettere at fjerne nye vorter, end det er at fjerne gamle vorter.

Blandt de mange behandlingsmuligheder til at fjerne vorter er myresyre, som er blandt de nye midler på markedet. Myresyren udtørrer vorten og kræver kun en behandling om ugen. 

Du kan bruge myresyre til behandling af vorter på fødder, knæ, albuer og hænder. Brugen af myresyre skulle ikke efterlade nogle former for ar, når vorten er væk.

Et andet alternativ er frysning af vorten, hvilket du også kan gøre hjemmefra. Dette kan dog godt efterlade sår og ar, så denne behandlingsform er ikke lige så skånsom, som myresyren er det.

Udover at fryse vorten er der også andre former for behandling. Disse behandlinger sker oftest ved anvendelse af bestemte former for syre, hvilket i princippet ætser vorten væk. Behandlinger med syre kan dog være noget mere barsk, end hvis du for eksempel anvender myresyre.

Er du nødsaget til at søge lægelig behandling, kan fjernelsen af vorterne ske ved brænding, frysning eller en kirurgisk afskrabning af vorten.

Vi takker for støtten

Til sidst siger vi tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop kan du finde et gigantisk udvalg af elektronik, heribliandt kabler, gadgets og sjove enheder som fx en metaldetektor til den nysgerrige hobbyperson.

Relaterede Indlæg